Op zoek naar schilderkunst?


schilderkunst
Schilderkunst Academie Mechelen.
Figurentheater / Makers. We benaderen de schilderkunst zowel vanuit een traditionele als experimentele hoek. Themas als portret, model, stilleven en landschap staan naast het onderzoek naar een eigenzinnige beeldtaal. Alle materialen en technieken kunnen aan bod komen: olie en acrylverf, aquarel, gouache; schilderen op doek, papier, karton; verschillende dragers, penselen, pigmenten en manieren van schilderen.
Biënnale van de Schilderkunst. Over landschappen Roger Raveelmuseum.
Maria Thereza Alves, Hippolyte Boulenger, Dirk Braeckman, Jean Brusselmans, Jean-Marie Bytebier, Cathérine Claeyé, Stijn Cole, Jana Cordenier, Franz Courtens, Felix De Boeck, Raoul De Keyser, Damien De Lepeleire, Ronny Delrue, Valerius De Saedeleer, Arthur Douhaerdt, James Ensor, Andreas Eriksson, Wannes Goetschalckx, Jóhannes Kjarval, Georges Lemmen, Constant Permeke, Emmanuelle Quertain, Roger Raveel, Júlíana Sveinsdóttir, Lukas Vandenabeele, Carole Vanderlinden, Tinus Vermeersch, Sophie Whettnall Aboriginal schilderkunst en Chinese schilderkunst.
Schilderkunst Opleidingen Onderwijs KASK Conservatorium.
Het traject schilderkunst verwacht van de student dat die een kritische manier van denken en een eigen verbeelding ontwikkelt, omdat die cruciaal zijn voor het uitbouwen van een duurzame zelfstandige praktijk en een authentiek kunstenaarschap. Willen weten wie je bent en wat schilderkunst kan zijn, willen zien, de waarneming uitbreiden en intenser maken; dat is het opzet van de opleiding schilderkunst.
RE: Painted Schilderkunst uit de collectie S.M.A.K.
Met RE: Painted wordt de benedenverdieping van S.M.A.K. gewijd aan de schilderkunst in de collectie. De tentoonstelling vertrekt vanuit de eigenheid en de geschiedenis van de museumcollectie, maar bekijkt het medium schilderkunst ook in het licht van haar actuele status in de kunst.
Schilderkunst academie antwerpen dko.
Schilderkunst wordt vaak geassocieerd met de oude traditie van het métier. In het experimenteel atelier schilderkunst werk je met de actualiteit: wat is schilderkunst vandaag? Deze vraagstelling wordt gekoppeld aan een persoonlijk traject waar schilderkunst van uit een persoonlijke motivatie vorm en inhoud krijgt.
Biënnale van de Schilderkunst. Over landschappen Museum van Deinze en de Leiestreek Mudel.
Museum van Deinze en de Leiestreek Mudel Naar top. Biënnale van de Schilderkunst. De Biënnale van de Schilderkunst is dit jaar aan haar zesde editie toe. De drie regionale musea van de Leiestreek werken opnieuw samen om schilderkunst uit de laatste 150 jaar samen te brengen.
Biënnale van de schilderkunst 2018 www.tento.be.
Het samengaan van mens en natuur, stad en landschap, inspireert artiesten reeds decennia. De Biënnale van de Schilderkunst is in 2018 aan haar zesde editie toe. De drie regionale musea van de Leiestreek werken opnieuw samen om schilderkunst uit de laatste 150 jaar samen te brengen.
Kunstwedstrijd Kunstwedstrijd abstracte schilderkunst.
Zo worden professionele hedendaagse beeldende kunstenaars geïntroduceerd tussen lokale kunstenaars. Dit jaar kozen we voor de discipline Abstracte schilderkunst. De jury Ariane Van der Veken, lid van de selectiecommissie tentoonstellingen van Cultuurcentrum Zwaneberg, kunstenaar Joris Perdieus en kunsthistoricus en artistiek verantwoordelijke van kunstenplatform WARP Stef Van Bellingen.

Contacteer ons