Zoeken naar abstracte kunst moderne schilderijen


abstracte kunst moderne schilderijen
ABSTRACTE SCHILDERKUNST, een introductie op abstractie in de geschiedenis van de moderne kunst.
Toch duurt het nog even voordat er op grotere schaal volledig abstracte schilderijen worden geschilderd, waarbij de herkenbare voorstelling volledig is losgelaten. Tussen 1909 en 1910 zijn kunsthistorisch gezien de eerste volledig abstracte kunstwerken ontstaan, waaronder het schilderij Caoutchouc uit 1909 van Francis Picabia 18979-1953 en de eerste abstracte aquarel van Wassily Kandinsky 1866-1944. Piet Mondriaan 1872-1944, Compositie, 1921, Schilderij Nr. II 1921-1925, met rood, blauw, zwart, geel en grijs, olieverf op doek, 75 x 65 cm. Geometrie tegenover Expressie. In de ontwikkeling van de abstracte schilderkunst, dat ook in de hedendaagse kunst nog steeds tot nieuwe variaties leidt, kunnen twee grote stromingen worden onderscheiden.
Abstract schilderij zelf maken Zelfkunstmaken.nl.
Moderne schilderijen die abstracte kunst laten zien, zijn de lijnen, kleuren en vormen belangrijk. Het kunstwerk is niet gebaseerd op de werkelijkheid maar geeft de vormen en kleuren aan, die de kunstschilder voor ogen heeft. Een abstract schilderij kan uitingen van emoties weergeven. Het is dan niet belangrijk of het schilderij wat voorstelt. Zelf een simpel, abstract schilderij maken.
Figuratieve kunst door Ed van der Linden Lindenrealist.
De schilderijen die Ed van der Linden schildert kunnen in de stroming figuratieve kunst geplaatst worden. Anders dan bijvoorbeeld abstracte kunst kun je bij figuratieve kunst, zoals de naam al suggereert, duidelijke vormen herkennen. Voorbeelden van figuratieve kunst zijn portretten van mensen, een landschap of een voorwerp.
Fons Heijnsbroek Abstracte schilderijen op papier en op doek kleurige kunst.
stevige abstracte aquarel opgebouwd in lijnen; abstracte schilder-kunst op papier met veel openheid en doorkijk; withouten lijst. Historiogram abstracte aquarel op papier 2010 HISTORIOGRAM moderne abstracte aquarel op papier, met natuurlijke kleuren en organische lijnen; in withouten lijst. zonder titel 7-7-2010 kleurrijke aquarel op papier 2010 7 JULI 2010 2. moderne, kleurrijke en open kunst; aquarel op papier met stevige lijnen, in withouten lijst. Overvloed groot abstract kleurig schilderij 2006 Overvloed Een abstract, groot en kleurig schilderij, geschilderd in acryl-verf op doek, met associaties van bloemen. City-look, Amsterdam groot abstract kleurig schilderij 2009 City-look Een groot, open kleurrijk schilderij met een doorkijkbaar karakter. Ik heb dit abstracte werk met acrylverf op doek geschilderd, naar impressies van de snelle licht-bewegingen en kleur-reflecties in Amsterdam. niet meer beschikbaar. Feestje van Albert groot abstract kleurig schilderij op linnen 2006 Feestje van Albert Een groot en opgewekt abstract schilderij met veel kleur. Dit werk is mijn eerste van een reeks schilderijen in een flinke maat, die ik sinds 1998 schilderde.
Kunst Schilderijen Abstract Marktplaats.nl.
2 schilderijen in mooie lijst. Twee mooie schilderijen in rood/oranje kleuren met twee prachtige dikke lijsten. Afmetingen 1.701.70 Meter. Echt een eyecatcher in je woonkamer! Zowel per stuk of per twee te koop. 30 Euro per stuk nieuwwaarde 300 euro per stuk! Schilderij De Danseres. Schilderij de danseres. Nieuw 5 Luik Canvas Schilderij New York Zwart Wit 200x100cm. De goedkoopste canvas schilderijen van nederland! Haarscherpe 3, 4 en 5 luiken van topkwaliteit, gespannen op een houten frame. Nieuw 5 luik van canvas new york zwart wit in de maat 200 x 100 cm bxh de canvasdoeken hebben een afmeting van 40 x 100 cm, 2x 40 x 80 cm en 2 x 40 x 60 cm. Strak gespannen op. Ophalen of Verzenden. Abstract figuratief: Kop 2 1968 Albert René Jansen.
Maarten van Rossem over zijn liefde voor burgermanskunst Maarten!
Ik weet dat over smaak niet te twisten valt, maar ik wil toch uitleggen waar die smaak van mij ongeveer op neerkomt en hoe ik eraan ben gekomen, voor zover dat valt na te gaan. Als slechts een paar lezers gaan kijken naar de schilderijen die ik mooi vind, dan is dit verhaal nuttig geweest. Ik heb een zeer ruimhartige smaak als het gaat om figuratieve schilderkunst en ik heb helemaal niks met non-figuratieve kunst, met de abstractie. Ik sta hierin niet alleen. De ruime meerderheid van het kunstminnende publiek heeft ook weinig tot niets met abstracte werken. Dat kan iedereen in elk museum voor moderne kunst zelf vaststellen.
Zes kunstenaressen die de moderne kunst op zijn kop zetten National Geographic. arrow-down. arrow-left. arrow-right. arrow-up. chevron-up. chevron-left. chevron-right. chevron-up. close. comment-new.
Daardoor worden ze vaak gezien als volgers, en niet als autonome creatieve vernieuwers. Dit zijn zes vrouwen die vaak over het hoofd worden gezien, maar die een belangrijke invloed hadden op de wereld van de moderne kunst. Sonia Delaunay: moeder van het orfisme. Sara Élievna Stern werd op 14 november 1885 in Oekraïne geboren en werd in haar jeugd Sonia genoemd. Ze volgde kunstonderwijs in Duitsland en Frankrijk, waar ze later trouwde met de Parijse kunsthandelaar Wilhelm Uhde. Door die verbintenis kon haar familie haar niet dwingen terug naar huis te komen en kon Uhde zijn homoseksualiteit verbloemen. Naast de traditionele kunst, waarin ze was opgeleid, was ze ook een talent op het gebied van decoratieve kunst. Ze had een bijzondere aanleg voor textiel en binnenhuisarchitectuur. Na haar vriendschappelijke scheiding van Uhde en haar huwelijk met de Franse schilder Robert Delaunay in november 1910, waren de Delaunays de grondleggers van het orfisme, een abstracte en kleurige variant op kubistische en futuristische kunst. Ik heb altijd alles om me heen veranderd, is een beroemde uitspraak van Delaunay. Ik schilderde mijn eerste muren wit zodat onze schilderijen beter uit zouden komen.
Kunstenaars op alfabet: A De Moderne Abstracte Kunst.
JAVASCRIPT IS DISABLED. Please enable JavaScript on your browser to best view this site. De Moderne Abstracte Kunst. Collecties Noord Amerika. Collecties Noord Amerika. Kunstenaars op alfabet: A. A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z landafkortingen. Ben Akkerman NL 1920 2010 NL Tekeningen, Schilderijen Abstract Minimalisme Geometrie. Annie Albers DE 1899 1994 US Textiel Abstract.

Contacteer ons